Nintendo heeft mogelijk twee nieuwe Switch-consoles klaarstaan voor deze zomer

De eerste generatie van de Nintendo Switch gaat al twee jaar mee. Dit jaar krijgen we misschien de tweede generatie van de spelconsole te zien.

Gamingbedrijf Nintendo heeft de gewoonte om enkele jaren vast te houden aan dezelfde spelconsole en daarvan verschillende variaties uit de brengen. Denk maar aan de Nintendo 3DS, 3DS XL, 2DS en 2DS XL. De console die het bedrijf mogelijk van de ondergang heeft gered is de Nintendo Switch die in maart 2017 op de markt verscheen. Deze zomer krijgen we misschien de tweede generatie hiervan te zien, dat meldt The Wall Street Journal.

Er waren eerder al geruchten over een kleinere en goedkopere Switch-console, maar er lijkt nu ook een grotere variant te komen. Die zou ten eerste duurder zijn en mikken op de serieuzere gamers om de strijd aan te gaan met de PlayStation 4 en de Xbox One.

Deze conclusie is getrokken op basis van fabrikanten die onderdelen voor de Switch maken en toegang hebben tot prototypes. Zij melden dat onder andere de HD Rumble trilling van de controllers verwijderd zal worden om kosten te besparen.

Het eerdere gerucht dat de goedkopere Switch geen dock zou hebben om hem aan een televisie te koppelen, zou tot slot onjuist zijn. De fabrikanten gaven echter geen exacte details vrij: “Je zou het mis hebben als je denkt dat de verbeterde versie lijkt op wat Sony heeft gedaan met de PS4 en de andere gewoon een goedkoop alternatief is dat lijkt op oudere handheldconsoles, zoals Sony’s PlayStation Vita.”