Apple strikt de top van de televisiewereld voor Apple TV+

Na maandenlange geruchten heeft Apple eindelijk zijn videostreamingdienst uit de doeken gedaan. Daarvoor werkt het bedrijf samen met heel wat bekende gezichten uit de televisiewereld.

Advertentie

De betaalde videostreamingdienst van Apple kreeg de naam Apple TV+ en wordt ondersteund door de top van de televisiewereld. Onder andere Steven Spielberg, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Jason Momoa en meer kwamen langs op het podium om hun nieuwe creaties in de spotlights te zetten.

“Voor Apple TV+ hebben we tot onze grote vreugde de crème de la crème van de tv- en filmwereld weten te strikken”, zegt Eddy Cue,  Senior Vice President, Internet Software and Services bij Apple. “We geven kijkers nu alvast een voorproefje en kunnen bijna niet wachten tot Apple TV+ dit najaar van start gaat. Tv- en filmliefhebbers kunnen films en series van topkwaliteit tegemoetzien.” 

Apple TV Channels en Apple TV+

Concreet werkt Apple de Apple TV-app bij met Apple TV Channels en Apple TV+. TV Channels bevat dan vooral films en series van andere aanbieders, zoals Hulu, HBO, Showtime en meer. Aangezien het nog niet duidelijk is in welke mate dit ook in onze contreien wordt uitgerold, richten we ons vooral op Apple TV+, de noemer waaronder Apple eigen content lanceert.

Op het podium verschenen tijdloze televisiehelden zoals Steven Spielberg, Oprah Winfrey en Steve Carell. Allen kwam ze hun productie voor Apple TV+ aankondigen. Jason Momoa maakt een fictiereeks over een post-apocalyptische wereld waar iedereen blind is. Jennifer Aniston werkt dan weer aan een moderne kijk bij ochtendtalkshows in een serie met Reese Witherspoon. Ook Sesamstraat kwam naar voren, want Apple wil ook producties voor kinderen maken.

De nieuwe Apple TV-app (met Apple TV Channels) wordt vanaf mei 2019 beschikbaar. Voor de eerste keer wordt de applicatie ook uitgerold voor macOS en zelfs Roku, Amazon Fire TV en smart tv's van Samsung, Sony, LG en VIZIO. Later dit najaar volgt er meer info over de prijs en beschikbaarheid van Apple TV+.

Advertentie