Apple iOS 12.2 nu beschikbaar

iOS 12.2 is nu beschikbaar voor Apple-fans met een iPhone of iPad.


Naast alle nieuwigheden die Apple gisterenavond aankondigde, zouden we bijna vergeten dat het bedrijf ook nog tablets en smartphones verkoopt. Wie in het bezit is van een iPad of iPhone, kan vanaf nu iOS 12.2 downloaden.

Toegegeven, de iOS 12.2-update staat eigenlijk vooral in het teken van de aankondigingen van gisteren. Een eerste toevoeging is de mogelijk om Siri te vragen om een video op je apparaat af te spelen op je Apple TV. "Hey Siri, play X on my Apple TV."

Voor de iPhone X en iPad Pro's van de derde generatie of later, zijn er ook vier nieuwe Animoji's beschikbaar. Meer bepaald de uil, het everzwijn, de giraf en de haai. AirPlay functionaliteit heeft een update gekregen en is nu makkelijker te gebruiken van het vergrendelscherm. Amerikaanse gebruikers die Apple Pay Cash gebruiken, kunnen nu onmiddellijk geld overschrijven van hun Visa-kaart naar hun bankrekening en de Wallet-app zal recente transacties tonen onder elke kaart.


Verder is er ondersteuning voorzien voor de tweede generatie AirPods, zijn er kleine updates uitgevoerd aan Safari en zou het net iets makkelijker moeten zijn om nieuwe muziek te ontdekken in Apple Music. De volledige lijst kan je lezen in het 12.2-overzicht.

Uiteraard is ook de nieuwe Apple News+ abonnementendienst nu beschikbaar, al zal je daar in de Benelux weinig van merken.