Nieuws

Xiaomi introduceert oplader van 100W

Xiaomi is erin geslaagd een batterij van 4000 mAh op te laden in slechts 17 minuten.

Sneller, sneller, sneller. Dat motto geldt voor de prestaties van een smartphone, maar ook voor het opladen ervan. Quick Charge, Fast Charge, Dash Charge… het zijn allemaal termen die we de voorbije jaren de revue hebben weten passeren. Xiaomi zou nu een fast-charger van 100W hebben ontwikkeld die een telefoon met batterij van 4000 mAh volledig kan opladen in 17 minuten. Helemaal van nul procent naar 100.

Het filmpje verscheen op de sociale netwerksite Weibo en werd opgemerkt door XDA-Developers. Het zou in dit geval gaan om een nieuw record, aldus The Verge, dat met de Oppo 50W Super VOOC een batterij van 3.400 mAh wist op te laden tot 65 procent in dezelfde tijdspanne. Veel is er niet geweten over de manier waarop Xiaomi aan dit resultaat komt. Oppo deed dit door twee aparte batterijen van 1.700 mAh te gebruiken.

De video werd geplaatst door Lu Weibing, General Manager van Xiaomi's dochtermerk Redmi, dus de kans is groot dat we de technologie voor het eerst in die toestellen zullen zien verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business