Nieuws

Apple Watch elektrocardiogram nu beschikbaar in België

De elektrocardiogramfunctie (ECG) van de Apple Watch Series 4 is nu ook beschikbaar voor gebruikers in België.

Apple heeft al meermaals laten weten dat het gezondheidszorg enorm belangrijk vindt. Eén van de beste voorbeelden daarvan is de Apple Watch, die een ingebouwd elektrocardiogram (ECG) heeft waarmee het hartritmestoornissen kan detecteren. Na een succesverhaal in de Verenigde Staten, is de functionaliteit nu ook beschikbaar voor gebruikers in Europa en Hong Kong.

De ECG-functie op de vierde generatie Apple Watch heeft sinds zijn introductie in december al meerdere mensenlevens gered, met de eerste rapporten van daags na de introductie ervan. De ECG-functie is niet perfect en kan valse positieven doorgeven, maar in de meeste gevallen moet de Apple Watch accurate gegevens produceren waarmee een dokter onmiddellijk aan de slag kan om een diagnose te stellen.

De lancering in 19 Europese landen en Hong Kong is dan ook goed nieuws voor Apple Watch-gebruikers met watchOS versie 5.2 (of hoger). In combinatie met de Health-app op je iPhone, kan je de functionaliteit activeren. Specifiek gaat het om volgende landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hong Kong, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden, het VK en Zwitserland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business