Nieuws

Apple annuleert AirPower

Na een turbulente geschiedenis, heeft Apple hun draadloze AirPower-oplaadmat officieel geannuleerd.

Het is ondertussen al anderhalf jaar geleden sinds de AirPower werd aangekondigd. De oplaadmat hoorde reeds in 2018 in de winkels te liggen, maar de releasedatum werd steeds uitgesteld wegens productieproblemen. Die problemen blijken nu te complex om op te lossen, want Apple heeft de AirPower officieel geannuleerd.

Het unieke aan de oplaadmat van Apple, was dat je apparaten draadloos kan opladen ongeacht waar je de apparaten plaatste op de mat. Er zijn wel soortgelijke opladers beschikbaar, maar dat zijn eigenlijk verschillende afzonderlijke opladers naast elkaar. Je moet nog steeds je apparaat op een specifieke plaats leggen om hem op te laden. Volgens iFixit was Apple wat overambitieus met deze manier van werken.

Er waren namelijk verschillende spoelen nodig om verschillende soorten apparaten te kunnen opladen. Dit zou echter zo’n gigantische interferentie veroorzaken dat de oplaadmat zelfs invloed zou kunnen hebben op pacemakers en gehoorapparaten. Bovendien zouden er ook problemen zijn met oververhitting. De AirPower slaagde er dus niet in om te voldoen aan de standaarden. Apple probeert dus wel degelijk om nog te innoveren, maar soms is het simpelweg niet mogelijk en moeten ze hun dromen (voorlopig) laten varen. Het wordt interessant om te zien of er binnenkort wel iemand in slaagt om een dergelijke oplaadmat te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business