Nieuws

Zuckerberg wil nieuwe regels voor het internet

Facebook-CEO Mark Zuckerberg deelde zaterdag een sneer uit naar wetgevers en vroeg hen om een "actievere rol" te spelen in het uitschrijven van de regels waaraan het internet momenteel onderworpen is. 

Het geesteskind van Zuckerberg staat de laatste tijd steeds vaker onder druk doordat het er alle schijn van heeft dat Facebook maar weinig controle heeft op de content die op hun platform geplaatst wordt.

Zuckerberg stelde daarom in een artikel van de Washington Post een aantal oplossingen voor om het internet beter te reguleren. Onder andere een “gestandaardiseerde aanpak” voor het verwijderen van inhoud behoort tot de oplossingen. Zuckerberg meent namelijk dat dat ervoor zou zorgen dat internetbedrijven aansprakelijk kunnen worden gesteld.

“Door de regels van het internet te updaten, kunnen we ook haar kwaliteiten behouden – namelijk de vrijheid van meningsuiting die het mensen biedt, en de mogelijkheid voor ondernemers om nieuwe projecten uit te bouwen – terwijl we ook de maatschappij van schadelijke gevolgen ervan behouden”, schreef Zuckerberg in het artikel.

Zuckerberg schreef het artikel in navolging van een rapport van de Washington Post. Daarin zei The Post dat Facebook en de Amerikaanse overheid volop aan het onderhandelen zijn over de miljardenboete die Facebook zou moeten betalen in het kader van hun privacy-overtredingen.

Zuckerberg vroeg ook om een geüpdatete wetgeving omtrent het waarborgen van verkiezingen, waaronder ook nieuwe regels over online politieke advertenties. De Amerikaanse inlichtingendiensten meldden eerder dat Russische internettrollen hielpen bij de verspreiding van opruiende content in de aanloop naar de Presidentsverkiezingen van 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business