Nieuws

Intel schrapt honderden banen

Intel heeft in de Verenigde Staten en Costa Rica honderden banen geschrapt. Het zou vooral gaan om IT-medewerkers.

Volgens bronnen heeft Intel honderden banen geschrapt van IT-werknemers. De ontslagen zouden deel uitmaken van kostenbesparingen binnen het bedrijf. Intel bevestigde het nieuws, maar wilde niet verduidelijken over hoeveel werknemers het juist ging.

Het gaat in dit geval over werknemers die werkzaam waren in Oregon in de Verenigde Staten, waar zo’n 20.000 mensen werken, en de administratieve campus van het bedrijf in Costa Rica. Intel meldde in een persbericht dat hun werknemersaantallen worden beïnvloed door de noden en prioriteiten van het bedrijf en dat alle werknemers professioneel en respectvol zullen worden bijgestaan.

“Changes in our workforce are driven by the needs and priorities of our business, which we continually evaluate. We are committed to treating all impacted employees with professionalism and respect.”

In 2016 schrapte Intel ook al eens 15.000 banen, onder andere door ontslagen, maar ook door mensen vervroegd met pensioen te sturen. Intel had eind 2018 107.400 medewerkers. In de komende jaren zouden er wel opnieuw jobs bijkomen in Oregon, want het bedrijf werkt aan nieuwe fabrieken. Ook in Ierland en Irsraël zouden er fabrieken bijkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business