Nieuws

Sony trekt de stekker uit Driveclub in 2020

Geen multiplayer zonder server, geen servers zonder spelers. Binnen een jaar, op 31 maart 2020 om precies te zijn, sluit Sony de servers van Driveclub, Driveclub VR en Driveclub Bikes.

Wanneer de servers sluiten, zullen alle multiplayerfunctionaliteiten van de game niet meer werken. Aangezien de game grotendeels teert op zijn online functionaliteiten, verliest de game zo een groot deel van zijn charme. Het blijft echter mogelijk om alle singleplayer-delen van de game te spelen.

Op 31 augustus 2018 haalt Sony ook de game en bijbehorende DLC uit de PlayStation Store. Wie de digitale versie van de game heeft gekocht, zal de game ook na deze datum echter kunnen blijven downloaden van de servers.

Toen Driveclub werd uitgebracht, kreeg de game te kampen met heel wat technische problemen. Na de release werd er stevig gesleuteld aan Driveclub en de game kon alsnog heel wat harten veroveren. Toch is de hoeveelheid gamers te laag om de servers online te houden. Evolution Studios, de ontwikkelaar achter Driveclub, werd reeds gesloten twee jaar na de release van Driveclub.

Published with StoryChief

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business