Nieuws

Tesla beboet voor niet naleven wetgeving op gevaarlijk afval

Tesla heeft (opnieuw) een boete ontvangen voor het niet naleven van de regels rond de verwerking van gevaarlijk afval.

In 2017 liet Tesla in zijn Californische gigafactory gevaarlijk afval opstapelen voor meer dan de toegestane 90 dagen zonder vergunning, zo staat te lezen in een overeenkomst tussen de autofabrikant en het Amerikaanse Environmental Protection Agency. De inbreuk gaat Tesla 27.670 euro kosten als boeten en 49.093 euro extra in uitrusting voor de lokale nooddiensten.

Volgens het persbericht van de EPA, gaat het om drie verschillende inbreuken. Eerst en vooral werd er een inbreuk vastgesteld op de uitlaatgassen van bepaalde machines. De machines die dit afval produceerden werden ook niet voldoende gemanaged en er werd niet goed genoeg opgevolgd hoeveel afval er werd geproduceerd. In simpele woorden vertaalde dat zich in het niet correct opruimen van brandbare verf en solventmengelingen, het openlaten van containers met gevaarlijk materiaal en lekkende transmissielijnen in een afvalpijplijn.

De inbraken werden vastgesteld tijdens een onaangekondigde inspectie door het California Department of Toxic Substances Control (DTSC) en het Bay Area Air Quality Management District (BAAQMD) in november en december van 2017. Ondertussen zijn al deze zaken opgelost, mede door de leiding van Laurie Shelby, VP of Environmental, Health & Safety, aldus Tesla. Het bedrijf laat ook nog weten tevreden te zijn dat de lokale nooddiensten van de stad Fremont hun voordeel zullen halen uit de overeenkomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business