Nieuws

Android Security & Privacy rapport 2018 nu beschikbaar

Google heeft zijn Android Security en Privacy rapport voor 2018 gepubliceerd op de Android website.

Naar jaarlijkse gewoonte publiceerde Google vandaag het Android Security & Privacy rapport. Het gaat ondertussen al over de vijfde editie en deze richt zich op de tiende verjaardag van Android.

Het rapport richt zich op de Potentially Harmful Applications (PHAs) en gebruikt dit als een indicator van de gezondheid van Android-apparaten. Deze PHAs worden tegengehouden door Google Play Protect in de Play Store, maar Android heeft uiteraard ook de mogelijkheid om programma’s via APKs te installeren vanuit andere bronnen, die Play Protect ook scant eens ze geïnstalleerd zijn.

In 2018 geraakten slechts 0,08 procent van de apparaten die enkel Google Play gebruiken geïnfecteerd met een een PHA. Daartegenover staat dat apparaten die hun apps van elders haalden tot achter keer meer kans hadden op geïnfecteerde software. Dat is veel, maar nog steeds 15 procent minder dan in 2018.

Om de beveiliging van hun platform op peil te houden, heeft Google een programma opgericht dat beloningen uitlooft aan ontwikkelaars die beveiligingsfouten kunnen blootleggen. In 2018 werd er op die manier 3 miljoen dollar uitbetaald. Een ander punt dat Google toelicht is het feit dat er in het vierde kwartaal van 2018 84% meer apparaten waren die een beveiligingsupdate kregen dan in hetzelfde kwartaal in 2017.

Het hele security rapport is hier te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business