Nieuws

NASA test data-antenne op manen Jupiter

NASA heeft duidelijk zijn zinnen gezet op Jupiter. De Amerikaanse ruimteorganisatie wil nu ook ontdekken of de manen van Jupiter levensvatbaar zijn.

NASA wil al een tijdlang Jupiter ontdekken. Daarvoor stuurden ze de ruimtesonde Europa Clipper de ruimte in om rondjes te draaien rond de ijzige manen van Jupiter. Om informatie terug te kunnen zenden naar de sonde, zal de Clipper worden uitgerust met een antenne met breed bereik. Die antenne wordt momenteel uitgetest door NASA.

Het Clipper-team evalueert nu de prestaties van de antenne in een elektromagnetische testruimte. Het team zorgt er vooral voor de antenne accuraat zijn doelen kan aanwijzen, aangezien dat ook meteen de meest cruciale stap is om beelden van hoge resolutie en grote datavolumes door te sturen.

“De metingen die zullen worden uitgevoerd in de elektromagnetische testruimte zullen aantonen dat de Europa Clipper-missie een groot volume aan wetenschappelijke data kan ontvangen en zo bepalen of Europa (de grootste maan rond Jupiter) bewoonbaar is of niet”, aldus Thomas Magner, assistant project manager voor de Clipper-missie.

Wetenschappers geloven dat de dikke, ijzige korst van Europa een heuse zoutwateroceaan herbergt. Een medewerker van NASA zei ooit zelfs dat het “een van de meest veelbelovende levensvatbare plaatsen in het hele zonnestelsel is”.

Hoewel het Clipper-Team bijna rond is met de eerste tests, zijn ze van plan om er veel meer uit te voeren in dezelfde testruimte voor het ruimtetuig aan zijn ontdekkingsreis begint. De Europa Clipper zal in 2020 gelanceerd worden, en zal er drie tot zeven jaar over doen om de maan van Jupiter te bereiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business