cloudflare warp

Cloudflare is geen fan van aprilgrappen, ze vinden het geld- en tijdverspilling. Daarom maakten ze van 1 april gebruik om hun nieuwe product aan te kondigen: Warp.

Advertentie

Vorig jaar lanceerde Cloudflare op dezelfde dag (op 1/4 nota bene) 1.1.1.1, een DNS-service voor meer privacy en snelheid op het internet. Het was de eerste keer dat Cloudflare zich rechtstreeks tot consumenten richtte. De dienst werd verspreid via een iOS-app en Android-app en dat pakte blijkbaar goed uit voor het bedrijf. Er wordt verwacht dat het binnenkort de tweede grootste publieke DNS-dienst ter wereld wordt en zo hijgen ze Google in de nek.

Nu kondigen ze een uitbreiding op 1.1.1.1 aan. Het gaat om Warp, een gratis VPN-dienst. Met hun dienst willen ze enkele van de grootste problemen van huidige mobiele VPN’s tackelen. De huidige oplossingen zijn traag, verbruiken veel batterij en worden beheerd door bedrijven die niet altijd evenveel geven om het beschermen van je data. Cloudflare wil het anders aanpakken.

cloudflare warp

Met Warp draagt Cloudflare vooral eenvoud hoog in het vaandel. Voor hen moet het beschermen van je data even eenvoudig zijn als het omzetten van een schakelaar en dat is dan ook precies hoe Warp gaat werken. In de 1.1.1.1 applicatie zal je simpelweg Warp kunnen activeren. Vervolgens verloopt al je internetverkeer veilig via de servers van Cloudflare. Onveilige verbindingen worden automatisch versleuteld en bovendien worden de verbindingen geoptimaliseerd. Wanneer je dus een website opvraagt, kan het Cloudflare netwerk de website cachen en comprimeren zodat je minder mobiele data verbruikt.

Gratis en premium

De basisversie van Warp is simpelweg te vinden in de 1.1.1.1-applicatie en is volledig gratis te gebruiken. Er wordt ook een premiumversie van Warp uitgerold, namelijk Warp+. In ruil voor een maandelijks bedrag krijg je zo toegang tot betere Cloudflare-infrastructuur zodat internetten nog soepeler verloopt. Ongeacht welke versie je kiest, Cloudflare belooft dat ze geen logs bijhouden die herleid kunnen worden naar de gebruiker en geen data verkopen aan adverteerders.

Cloudflare wou de dienst graag aankondigen op 1 april, maar we kunnen er nog niet meteen mee aan de slag. Vanaf nu kan je wel een plaatsje reserveren op de wachtlijst zodat je als een van de eersten aan de slag kan met Warp. Hiervoor dien je simpelweg de 1.1.1.1-applicatie te downloaden op iOS of Android en te klikken op de Warp-knop. Uiteindelijk krijg je een nummer toegewezen. Steeds wanneer er mensen worden toegelaten tot Warp, zal je positie in de wachtrij stijgen. Wanneer het uiteindelijk jouw beurt is, krijg je een notificatie. Eind juli zou Warp uiteindelijk voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Er is nog meer goed nieuws, want binnenkort verschijnen er ook desktopversies van Warp.

Advertentie