iPhone

Allen naar China voor een iPhone!

Deze week verlaagde Apple de prijzen van een aantal belangrijke hardwarelijnen in China, waaronder ook de AirPods, Macs en iPads. De prijsverlaging van de iPhone riep echter nog de meeste verbazing op. De prijsverlaging zou te maken hebben met een belastingverlaging die gisteren plaatsvond in het land.

In veel gevallen zijn de producten waarvan de prijs werd verlaagd zelfs sterk verlaagd, tot zelfs 74 dollar voor de iPhone XS. Dat is een prijsverlaging van bijna 6 procent voor het laatste pronkstuk van Apple.

De prijsverlaging is ook te wijten aan een stagnerende vraag naar producten zoals de iPhone in China, het land met het meest uitgebreide smartphonelandschap. Eerder dit jaar stak Apple de kabbelende inkomsten nog op een stagnerende Chinese vraag naar de iPhone.

De smartphone-opbrengsten van Apple in China zijn jaar na jaar 15 procent gedaald in het eerste kwartaal. Chinese producenten winnen dan weer het pleidooi met merken zoals Huawei, Xiaomi en OPPO. Vooral met Huawei heeft Apple het moeilijk, en Huawei heeft zich intussen gepositioneerd als een van de belangrijkste smartphonespelers naast Apple en Samsung.

Daarnaast zijn Chinese gebruikers ook minder geneigd om hun toestellen snel te vervangen aangezien de gemiddelde batterij zo lang meegaat.