Nieuws

Rechter beveelt Elon Musk en de SEC tot een overeenkomst te komen

Er komt naar alle waarschijnlijkheid een einde aan onze wekelijkse soapserie met Elon en de SEC in de hoofdrol. De twee partijen hebben nu welgeteld twee weken om tot een overeenkomst te komen.

Teslabaas Elon Musk weet van geen ophouden. Na eerder nog omwille van een tweet op het matje te zijn geroepen door de SEC, bleef hij de Amerikaanse beurswaakhond uitdagen in tweets en uitspraken in de media.

De SEC sleepte Musk wederom voor de rechter omwille van een foto van de Tesla-fabriek die Musk getweet had. Daarop tweette Musk dat zijn merk Tesla tegen 2019 500.000 nieuwe Tesla’s van de band zou laten rollen. In een daaropvolgende tweet corrigeerde een overmoedige Musk zichzelf en verduidelijkte hij dat 500.000 wagens slechts de verwachte productiecapaciteit was. Die verduidelijking was echter niet voldoende voor de SEC.

De eerste tweet waardoor de SEC Musk bij de lurven kon vatten, bevatte ook misleidende informatie met betrekking tot de beurscijfers. Musk had zich op Twitter openlijk afgevraagd of hij Tesla niet beter van d beurs zou halen en dus zou privatiseren. Dat viel niet in goede aarde bij de SEC, die hem meteen achterna zat. In een overeenkomst met de beurswaakhond, werd besloten dat Musk nog steeds CEO van Tesla kon blijven als hij zijn plaats in de Raad van Bestuur zou opgeven en een boete van 20 miljoen dollar zou betalen.

Het was te verwachten dat Musk hierdoor niet meteen goede vriendjes zou blijven met de SEC, en dus jende hij de beurswaakhond verschillende keren in de maanden na de overeenkomst. De SEC lijkt nu ook elke mogelijkheid aan te grijpen om Musk voor de rechter te slepen.

Vandaag werd er in de  rechtbank echter een einde gemaakt aan dat gekibbel. Beide partijen zouden nu twee weken krijgen om tot een blijvende overeenkomst te komen. In het geval dat Musk volgens de rechtbank toch nog een overtreding zou begaan, zit de kans erin dat hij op regelmatige basis rapporten moet afleveren over hoe de advocaten van Tesla zijn tweets nakijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business