Nieuws

Testversie op Chromium gebaseerde Edge-browser nu beschikbaar

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
If you can't beat them, join them. Met dat in het achterhoofd heeft Microsoft hun Edge-browser opnieuw opgebouwd op basis van Chromium. Hoe dat in de praktijk werkt, kan je nu zelf uittesten. 

Voorlopig gaat het om een heel vroege testversie. Allereerst zijn er de Canary-installaties die quasi dagelijks wordt bijgewerkt met nieuwe functionaliteiten en updates. Deze versie is uiteraard niet de meest stabiele versie, daarom dat je er beter aan doet om de Dev-versie te installeren. Deze wordt wekelijks bijgewerkt en wordt gecontroleerd door Edge-ontwikkelaars. Deze testversies zijn vanaf nu te downloaden, maar voorlopig enkel voor Windows 10. Voor macOS en andere versies van Windows, zal je nog even geduld moeten uitoefenen.

De browser oogt op het eerste zicht heel bekend, maar de voornaamste wijziging is de toevoeging van Chrome extensions. Aangezien de website nu draait op Chromium, betekent dat ook dat de browser een hogere compatibiliteit biedt voor websites. Resultaat: een snellere en meer voorspelbare surfervaring.

Ook het instellingenscherm werd aangepast. Instellingen worden nu niet langer aangepast in de rechterzijde van de browser, maar wel via een eigen afzonderlijke instellingenpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business