Nieuws

Twitter vecht tegen spammers met volgbeperking

Twitter gaat het aantal accounts dat je per dag mag volgen gevoelig beperken. Dit moet de spam op het sociale netwerk verminderen.

Wie Twitter al eens heeft gebruikt, heeft zeker al te maken gekregen met spamaccounts. Ze volgen je in de hoop dat je ze terugvolgt of hun spamberichten leest. Enkele dagen later zijn ze weer terug weg. Twitter bindt de strijd aan met deze praktijken en beperkt daarom het aantal accounts dat je per dag kan volgen tot 400.

400 accounts volgen per dag is al een hele uitdaging voor de gemiddelde gebruiker en de kans is dan ook groot dat je weinig hinder gaat ondervinden van deze limiet, die voordien op 1000 stond. Volledig geautomatiseerde accounts zullen er hopelijk wel last van ondervinden en dat is het kerndoel van Twitter met deze beslissing, aldus het bedrijf in een bericht aan Engadget.

“As a part of our commitment to building a healthy service, we remain focused on stopping spam and abuse on Twitter. We found that having a high daily follow rate contributed to follower churn, and as a result, we are reducing the daily follow rate limit from 1,000 to 400.”

Niet alleen spambots gebruiken deze manier van werken om hun bereik te verhogen, het is namelijk ook een alom gebruikte manier waarop ‘influencers’ hun account proberen te groeien. In beide gevallen zou het voor de gemiddelde gebruiker een verbetering in de gebruikservaring van Twitter moeten betekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business