Amazone Alexa Long-Form nieuws

Amazon gaat via digitale assistent Alexa nu ook langere nieuwsberichten aanbieden. De functionaliteit moet een toevoeging worden op de Flash Briefings.

Advertentie

Digitale assistenten zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Je kan ze vragen om muziek af te spelen, je wekker in te stellen en natuurlijk ook om het nieuws voor te lezen. In dit laatste geval ging dat tot nu toe vooral over het aflezen van de digitale krantenkoppen, maar daar komt momenteel, in de VS tenminste, verandering in.

Als je net zoals mijzelf een Amazon Alexa in huis hebt, vraag je haar waarschijnlijk wel al eens om een Flash Briefing, korte audiofragmenten over onderwerpen die je zelf kiest. Zo krijg ik bijvoorbeeld bij het ontbijt het belangrijkste technologie- en gamingnieuws te horen. Soms wil je echter meer horen over een bepaald onderwerp en momenteel moet je daarvoor nog steeds naar je favoriete techwebsite surfen (TechPulse.be bijvoorbeeld). In de Verenigde Staten is daar nu echter verandering in gekomen, want een nieuwe update laat Alexa toe om ook long-form nieuws te brengen, net zoals Danny Verstraeten dat zou doen. Momenteel kan je al het nieuws opvragen van Bloomberg, CNBC, CNN, Fox News, Newsy en NPR.

Newsy en CNBC gaan zelfs nog een stapje verder en bieden nu ook videonieuwsberichten aan op Alexa-apparaten die dat ondersteunen, zoals de Echo Show en Echo Spot.

Wie Flash Briefings momenteel gebruikt zal heel specifiek moeten zijn in zijn vraag naar nieuws, bijvoorbeeld door te vragen naar ‘het nieuws van CNN’ in plaats van het kortere ‘Alexa, what’s the news?’, want dan begint de Flash Briefing te spelen. Amazon laat weten dat dit niet ideaal is, maar gaat de feedback die ze krijgen nauw in de gaten houden en op basis daarvan wijzigingen doorvoeren.

Verder zet dit natuurlijk de deur op een kier voor advertenties voor of na deze nieuwssegmenten. Bij kort nieuws zou dit al snel irritant overkomen, maar bij long-form content heeft Amazon net iets meer ruimte om mee te spelen. Of ze dat ook effectief gaan doen is nog maar de vraag, in het verleden liet het bedrijf al weten dat ze dit perfect willen doen als het ooit wordt geïmplementeerd.

Wanneer de functionaliteit in de rest van de wereld beschikbaar zal zijn is nog niet geweten.

 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Aantal Amazon Alexa skills verdubbelde in 2018

Digitale assistenten waren enorm populair tijdens de feestdagen. Het aantal Alexa skills meer dan verdubbelde in 2018.