Slack donkere modus

Nog voor zijn publieke beursgang is het aandeel van Slack al enorm populair bij private investeerders. Zij leggen er maar al te graag een premium voor neer.

Advertentie

Slack, de enorm populair chat- en samenwerkingsclient die zich richt op bedrijven is zelfs voor zijn IPO al een premium waard. Aandelen van het bedrijf verkopen momenteel al voor meer dan tweemaal hun waarde op de private markt. Op basis daarvan wordt de waarde van het in San Francisco gevestigde bedrijf geschat op 16 miljard dollar.

Een exacte datum voor de beursgang van Slack is nog niet bekend, maar het bedrijf nam in december 2018 al Goldman Sachs onder de arm om de IPO op de New York Stock Exchange vlot te laten verlopen. Het kan dan ook niet anders dan dat we Slack nog dit jaar naar de beurs zien stappen, mogelijk zelfs al in juni of juli. Tot die tijd kunnen de aandelen van het bedrijf uiteraard privé verhandeld worden en daar is best wat vraag naar.

In augustus werd het bedrijf nog gewaardeerd op 7,1 miljard dollar tijdens een laatste fondsenwervingsronde, aldus interne bronnen via Bloomberg. In de laatste twee maanden lijken de verwachtingen echter een pak hoger te liggen, want twee kopers rapporteren bedragen van 25 en 26 dollar per aandeel. Een derde koper had het over een prijs van 24 tot 27 dollar per aandeel. Als deze bedragen kloppen, betekent dit dat Slack gewaardeerd zal worden op ongeveer 16 miljard dollar.

Van Slack zelf kwam er geen reactie op deze informatie, maar Slack heeft nooit problemen gehad om investeringen op te halen als bedrijf. Tegenstanders vinden echter dat het bedrijf overgewaardeerd is en verwachten een IPO gelijk aan die van ride-sharingbedrijf Lyft, dat daags na zijn beursgang te maken kreeg met een dalend aandeel en er sindsdien niet meer in geslaagd is om te recupereren.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Waarom het Apple-aandeel 38 procent daalde in 90 dagen

Het aandeel van Apple is de laatste drie maanden sterk gedaald, wat is er aan de hand met de technologiegigant die ooit 1 triljoen waard was?