Nieuws

Apple maakt vooruitgang klimaatinitiatieven kenbaar in het kader van Earth Day

Met Earth Day in het vooruitzicht laat Apple zien hoe sterk het recent bezig is geweest met het klimaat. De resultaten mogen er zeker en vast zijn.

Elk jaar vindt op 22 april het wereldwijde evenement Earth Day (of Dag van de Aarde) plaats, waarop we als mensheid even stilstaan bij onze impact op de planeet. Technologiereus Apple laat deze dag niet aan zich voorbijgaan en probeert dan ook voortdurend zo groen mogelijk te zijn. Voor het derde jaar op rij slaagt Apple er intussen in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Op het vlak van klimaatinitiatieven is Apple al een tijdlang goed bezig en wil het zoveel mogelijk groene energie gebruiken. Zo deelt het mee dat het aantal groene leveranciers intussen op 44 staat, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van vorig jaar. Dit wil ook zeggen dat het zijn eigen doelstelling voor hernieuwbare energie al overtroffen heeft. De doelstelling was om tegen 2020 vier gigawatt aan hernieuwbare energie in zijn supply chain te verwerken. Met dit aantal groene leveranciers zou het tegen die tijd geen vier, maar vijf gigawatt aan hernieuwbare energie in zijn supply chain hebben. Een jaar geleden kondigde Apple ook aan dat al zijn fabrieken volledig op groene energie draaien en ook dat is dit jaar niet anders.

Daar stopt het echter niet, want Apple heeft ook zo’n 2,5 miljard dollar geïnvesteerd in verschillende groene initiatieven over heel de wereld. Zo heeft het bedrijf geholpen bij een project omtrent zonnedaken in Japan en de productie van een zelfgemaakte legering van 100% gerecycleerd aluminium die nu gebruikt wordt in de nieuwste MacBook Airs en Mac mini’s.

De VS mag zich dan hebben teruggetrokken uit het klimaatakkoord in Parijs in 2017, maar Apple wil nog steeds zijn steentje bijdragen: “We willen dat de wereld weet dat wij, Apple, nog steeds toegewijd zijn en de uitdaging aangaan om de klimaatsverandering aan te pakken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business