Nieuws

Facebook gaat Messenger mogelijk weer integreren in de Facebook-app

Facebook Messenger, de tegenhanger van WhatsApp en Instagram Direct Messages, was voor lange tijd niet in de Facebook-app te gebruiken. Volgens ontwikkelaar Jane Wong komt de functie terug.

Op je smartphone met gemak alle berichten van Facebook Messenger lezen? Dan heb je altijd de Messenger-app nodig. In vroegere tijden was de socialemediagigant nog zo aardig om de chat-functie binnen de Facebook-app te bieden. Bij het verwijderen van het chatgedeelte kon het bedrijf dan ook op veel kritiek rekenen. Helaas liet Facebook de kritiek achter zich liggen en besloot het de chatapp Messenger op te zetten. Natuurlijk stond de chatapp nog altijd in verbinding met Facebook, maar toch opereerde het als een losstaande app. Een app die uiteindelijk meer functies kreeg dan alleen het chatgedeelte. Het lijkt er nu toch op dat de chatfunctie terug zal komen naar de Facebook-app.

Jane Manchun Wong, een bekende ontwikkelaar, heeft in de Facebook-app aanwijzingen gevonden voor de functionaliteit, zo schrijft ze in een tweet. Momenteel is Facebook de functie al aan het testen binnen een beperkte groep gebruikers. Na de wijziging kan je direct via de “Chats”-knop naar je chats van Facebook. Daar is dan geen extra applicatie meer voor nodig. Op het moment dat Jane de tweets publiceerde was het aantal functies nog zeer beperkt. Gebruikers kunnen berichten naar vrienden sturen. Dat geldt echter niet voor foto’s, het starten van telefoongesprekken of het versturen van ‘reacties’ op berichten. Of de functies nog naar de geïntegreerde app komen is onbekend.

Messenger blijft bestaan

Verder speculeert de ontwikkelaar dat Facebook van plan is om de Messenger-app te laten bestaan. Volgens haar bedienen de twee apps een ‘andere markt’. Verder laat de tweet van Jane wederom het redesign van de Facebook-app zien. Daarin zou de app volledig in het wit weergegeven worden, en zijn de blauwe Facebook-kleuren juist minder te zien. Mogelijk is dit een belangrijke verandering voor de komst van een donker thema. Als sociale media missen Facebook en Instagram beiden nog een donker thema. Wat de toekomst gaat brengen is nog onbekend, maar het zou alvast fijn zijn als de geïntegreerde chatfunctie terugvloeit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business