Nieuws

Lyft verwijdert duizenden fietsen door remproblemen

Lyft Inc verwijdert duizenden elektrische fietsjes in New York, Washington en San Francisco naar aanleiding van een probleem met de remmen. Zo liet het bedrijf zondag weten.  

“We hebben recent een klein aantal klachten gekregen van consumenten die een veel sterkere remkracht hebben ervaren dan ze verwachtten”, liet Lyft weten in een blogpost die ook per e-mail werd doorgestuurd naar hun klantenbestand.

Lyft wil 3000 fietsen in New York, Washington en San Francisco vervangen met conventionele fietsen om zo een onderbreking in de dienst te vermijden. Het bedrijf heeft ondertussen al 17.000 conventionele fietsjes rondrijden in die drie steden.

De merken die te maken kregen met de dienstonderbreking zijn onder andere Citi Bike in New York, Capital Bikeshare in Washington D.C. en Ford GoBike in de omgeving van San Francisco Bay.

Een aantal van de elektrische fietsen kan je nog steeds in hun docks vinden, maar je kan ze dus niet langer huren.

“Na een aantal klachten zetten we proactief onze elektrische fietsendienst op pauze”, aldus Julie Wood, woordvoerster van Citi Bike. “Veiligheid komt altijd op de eerste plaats.”

Lyft laat wel weten dat het aan een nieuw model werkt voor hun elektrische fietsen.

Lyft maakte zijn beursgang in maart, en kocht vorig jaar Citi Bike om zo de concurrentie met Uber Technologies en hun elektrische fietsendienst JUMP aan te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business