Amazon webwinkel

Arbeiders in 4 Duitse logistieke Amazon-centra zijn vandaag beginnen staken. Hun actie kadert in een lange campagne voor een betere verloning en voorwaarden. 

Vakbond Verdi heeft gemeld dat Amazon-arbeiders in Rheinberg, Werne, Bad Hersfeld en Koblenz het werk hebben neergelegd. De staking zou in sommige fabrieken kunnen duren tot donderdag, terwijl sommige fabrieken zelfs tot Pasen zouden kunnen staken.

Een woordvoerster van Amazon heeft laten weten dat Amazon maar bitter weinig werknemers heeft zien deelnemen aan de actie. Ze voegde er nog aan toe dat er geen operationele impact was, zodat klantenleveringen ook niet vertraagd zouden worden.

Verdi heeft al eerder stakingen georganiseerd voor Amazon-fabrieken in Duitsland. De organisatie streeft ernaar om de verloning van fabriekswerknemers te verhogen, dit in overeenkomst met de algemene voorwaarden binnen de Duitse postordersector.

 

Amazon, daarentegen heeft de eisen van Verdi regelmatig geweigerd. De woordvoerster van Amazon meldt dat Amazon een eerlijke en verantwoordelijke werkgever is, met lonen die aan de hoge kant liggen van wat betaald wordt in vergelijkbare jobs.

Amazon heeft 12 “fulfillment centra” in Duitsland. Daarmee is Duitsland Amazon’s tweede grootste afzetmarkt ter wereld, na de Verenigde Staten.