Apple iOS 13 header

Begin juni zal Apple de nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor mobiele apparaten aankondigen. IOS 13 ziet een hele hoop verbeteringen.

Advertentie

Er wordt verwacht dat Apple iOS 13 zal voorstellen op de Worldwide Developers Conference op 3 juni. Dit nieuwe besturingssysteem voor iPhones en iPads zou wel eens een universele donkere modus kunnen bevatten en verbeteringen voor multitasking. Er komt ook een nieuw gebaar om acties ongedaan te maken, aldus bronnen van 9to5Mac.

Donkere modus

Iedereen wil dezer dagen een donkere modus en dat is bij Apple-gebruikers niet anders. De optie kan in de instellingen worden ingeschakeld en er is ook een versie met hoog contrast voorzien, gelijkaardig aan die van MacOS. Als je iPad-app ook op Mac kan draaien, dan is er een dark mode beschikbaar op beide systemen.

Multitasking in iOS 13

Hoewel het multitasken op een iPad in iOS 12 best wat verbeteringen zag, is het nog steeds een beetje ongemakkelijk in gebruik. Vanaf iOS 13 zal je de mogelijkheid hebben om dezelfde app in meerdere vensters te gebruiken. Per venster zullen de verschillende apps losgemaakt kunnen worden zodat je ze vrij kan rondbewegen of zelfs stapelen

Ongedaan maken

Momenteel kan je je iPhone of iPad schudden om een actie ongedaan te maken, maar dat is op zijn minst onhandig te noemen. IOS 13 zou naar verluid met een oplossing komen in de vorm van een gebaar waarbij je drie vingers gebruikt om naar links of rechts te swipen op je virtueel toetsenbord.

Verwacht ook nog een hoop andere wijzigingen, zoals een nieuwe Volume-interface, een slimmere Mail-app en een betere gebruikservaring voor Safari, dat nu sneller de desktopversie in plaats van de mobiele versie van een website zal kiezen wanneer je een iPad gebruikt. Verder krijgt de Reminder-app een update en zal je lettertypes makkelijker kunnen beheren.