KPN filetransfer

Security trekt aan en ook KPN wil zich daarmee associëren. Het bedrijf komt nu met een dienst die verdacht veel lijkt op de WeTransfer, maar dan met een hogere mate van beveiliging. 

De grote wallpaper, de knoppen rechtsboven en het formulier links op de pagina; het nieuwe project van KPN ademt WeTransfer. De functionaliteit is dan ook vergelijkbaar. Je kan bestanden uploaden met een totale grootte van maximaal 4GB (versus 2 GB bij WeTransfer). Daarna wordt er een link gegenereerd waarmee de bestanden kunnen worden gedownload. Dit kan gedurende maximaal vier weken, versus twee weken bij WeTransfer.

De bestanden worden bewaard op de KPN-servers via eind-tot-eindversleuteling, bestanden worden met sha-256 gehashed. De telecomprovider heeft in een white paper meer informatie gegeven over de achterliggende technologieën om de dienst zo veilig als mogelijk te maken.

Om de veiligheid te garanderen, vraagt KPN aan gebruikers dat de link naar de bestanden niet via mail wordt gedeeld. In plaats daarvan, raden ze veiligere diensten aan zoals Wire, Signal of WhatsApp. Daarnaast is het ook mogelijk om een maximaal aantal downloads in te stellen.

Er zit niet meteen een verdienmodel achter het platform, dus wellicht wil KPN gewoon het security-imago van de telecomaanbieder opkrikken.