Nieuws

Samsung Galaxy Fold maakt gebruik van razendsnel UFS 3.0-geheugen

Samsung liet eerder dit jaar tezamen met JEDEC zijn nieuwste opslagvariant zien in de vorm van eUFS 3.0. Wat blijkt: de Samsung Galaxy Fold zal de eerste smartphone zijn om het te gebruiken.

Maandag verschenen voor het eerst alle hands-on-sessies met de Galaxy Fold. Daarmee is het de eerste vouwbare telefoon die gemakkelijk in Europa verkrijgbaar zal zijn. Vanaf 3 mei kan je de Fold zelfs in België aanschaffen voor 2.020 euro. Een van de deelnemers aan de hans-on-sessies lijkt ook iets meer onderzocht hebben. Daarbij richtte IceUniverse zich specifiek op het geheugen van de Samsung Galaxy Fold. Hij kwam tijdens het testen tot een verrassende conclusie: de Fold gebruikt als eerste het nieuwe eUFS 3.0-geheugen. eUFS wordt veelal gebruikt in high-end telefoons. Versie 3.0 dient als een opvolger van het eUFS 2.1-geheugen. Lees en schrijfsnelheden zouden tot 36 procent hoger liggen.

Het zal niet als een verrassing komen dat Samsung veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het eUFS 3.0-geheugen. In januari kondigden Samsung en JEDEC met trots het nieuwe protocol aan, dat datasnelheden zou kunnen behalen tot 2,9 Gbit/s. Geruchten gingen dat Samsung met de Samsung Galaxy S10-serie al het snellere geheugen zou bieden, al bleek dat niet het geval. In plaats daarvan lijkt de Galaxy Fold het eerste toestel met sneller geheugen, al zullen er snel meer met eUFS 3.0 volgen. OnePlus loopt bijvoorbeeld vaak voor met de adoptie van nieuwe geheugenprotocollen.

Leessnelheden tot 1.478 Mbps

Terug naar de hands-on-sessie van IceUniverse, want de twitteraar publiceerde een benchmark van het nieuwe geheugen. In AndroBench 5.0.1 behaalde de Fold sequentiële leessnelheden van 1.478 Mbps, sequentiële schrijfsnelheden liggen op maximaal 383 Mbps. Random lees- en schrijftesten, met bestanden van 4kb, leveren een betere weerspiegeling van praktijksnelheden. Ook bij deze test scoort de Fold nog vrij hoog, met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 147 en 30 Mbps. Dat maakt het verschil met andere smartphones met eUFS 2.1 wel kleiner, maar het geheugen blijft razendsnel. Of en wanneer de eerste fabrikant bij Samsungs Semiconductor-divisie aanklopt blijft nog afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business