Nieuws

YouTube Premium-abonnees kunnen maandelijks 2 dollar doneren bij livestreams

YouTube Premium is net mogelijk nog iets interessanter geworden. Het platform test, aldus Ryan Wyatt, een functie voor een gratis maandelijkse donatie van twee dollar.

Bij veel livestreams zie je ze voorbijkomen, de welbekende donaties. Wil je je favoriete YouTuber een ‘hart onder de riem steken’, dan kan je al een behoorlijke tijd een donatie doen. Daar betaal je dan natuurlijk wel voor. Het platform is momenteel bezig met een beta-test voor YouTube Premium-gebruikers. Volgens Ryan Wyatt, een topman bij YouTube, krijgen gebruikers maandelijks 2 dollar. De twee dollar valt te besteden aan donaties. Het bedrag is verdeeld in twee losse donaties van 0,99 cent. Het is onbekend onder welke groep gebruikers deze functie getest wordt, of dat alle Premium-gebruikers meedoen.

https://twitter.com/Fwiz/status/1109971380043419650

Kijkers van een livestream kunnen bijna elk willekeurig bedrag doneren tijdens een livestream. Dit zal gebeuren in de vorm van een Super Chat. Naast een bedrag is het voor gebruikers mogelijk om een bericht mee te sturen in een Super Chat. Mogelijk dat YouTube de populariteit van de optie bij livestreams wil verhogen. Veel gebruikers zien de optie wel, maar maken er nog geen gebruik van. Nu gebruikers deze twee dollar al te besteden krijgen, zien ze direct hoe het systeem werkt. Ook kan het voor gebruikers een reden zijn om een YouTube Premium abonnement af te nemen. In beide gevallen levert het voor YouTube enerzijds extra commercie, en anderzijds aandacht voor het platform op.

‘Gratis’ Google Play Music

YouTube Premium is in 2015 opgestart uit het idee voor een reclame-vrije versie van YouTube. Dat is dan ook een belangrijke reden om een abonnement op de dienst te nemen. Daarbij krijg je ook nog de mogelijkheid om video’s in de achtergrond af te spelen. Verder zorgt YouTube ook voor extra video’s bij Premium-gebruikers, en krijgen alle abonnees een abonnement op Google Play Music. De dienst is ‘vergelijkbaar’ met Spotify en laat de gebruiker allerhande muziek afspelen op zijn telefoon. Voor een abonnement op YouTube Premium betaal je in de Benelux maandelijks 12,99 euro. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business