Nieuws

Betaversie van Google Auto Machine Learning nu beschikbaar

Voor wie dacht dat Machine Learning enkel toegankelijk was voor datawetenschappers; think again! Google heeft nu een betaversie van hun Auto Machine Learning beschikbaar gemaakt.

Datawetenschappers; opgepast! Google heeft data science net toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Gisteren introduceerde de internetgigant namelijk een betaversie van Auto Machine Learning. Alles wat je moet doen is je data uploaden in de Google Auto ML-tabel en dan je target selecteren. Na twee uur is het datamodel klaar en kan het ingezet worden als een API, of staat het paraat om nieuwe data te verwerven in BigQuery.

Google Auto Machine Learning maakt je data-analyseproces heel wat makkelijker, doordat je geen model meer moet gebruiken zoals Python of R of enig andere tool.

Toch is het belangrijk om te beseffen dat Auto ML niet zomaar de taak van een datawetenschapper kan overnemen, aangezien je ook nog steeds een professional nodig hebt die je data en algoritmen kan analyseren. Toch is Auto ML een fijne democratisering van AI, big data en analytics naar het grote publiek. Benieuwd of het aanslaat!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business