Elon Musk is mogelijk weer eens verwikkeld geraakt in een PR-schandaal. Ditmaal niet omwille van gekibbel met de SEC, maar een vreemd incident met een van zijn SpaceX-raketten op de Cape Canaveral-lanceerbasis.

Advertentie

Zaterdag voerde het ruimtebedrijf van Elon Musk een aantal testen uit op de lanceerbasis van Cape Canaveral. Een van die testen draaide rond de raketmotoren die de bemanning veilig moeten stellen in het geval dat er zich na de lancering problemen voordoen. Een woordvoerder van SpaceX verklaarde dat “de eerste testen normaal verliepen”, maar dat “de finale test met een onregelmatigheid was beëindigd.”

Er doen geruchten de ronde dat die zogenaamde “onregelmatigheid” eigenlijk een explosie was. Zowel SpaceX als NASA weigerden daar echter commentaar op te geven. Spijtig genoeg wist een fotograaf van Florida Today de beelden van rookpluimen boven Cape Canaveral vast te leggen.

NASA-baas Jim Bridenstine legde wel een korte verklaring af waarin hij meldde dat zijn agentschap geïnformeerd was over “de onregelmatigheid”. Bridenstine liet ook weten dat NASA “er de nodige lessen uit zou trekken en de nodige aanpassingen zou verrichten zodat het programma van commerciële vluchten in alle veiligheid vooruitgang kan boeken.”