Huawei

De groei van de Chinese telecomgigant Huawei lijkt niet te stuiten. De firma heeft vandaag laten weten dat de inkomsten van het eerste kwartaal van 2019 ongeveer 39 procent zijn gestegen, tot een astronomisch bedrag van 26,78 miljard dollar.

Huawei beweert dat hun werknemers aandelen hebben in het bedrijf, hoewel een recente academische paper dat recent nog tegensprak. Desondanks dat Huawei niet beursgenoteerd is, geeft het wel kwartaalcijfers en jaarlijkse resultaten vrij.

Voor het eerste kwartaal heeft Huawei geen nettowinst vrijgegeven, maar toch liet het bedrijf weten dat de netto winstmarge op 8 procent lag, wat iets hoger is dan vorig jaar. Huawei meldt ook dat er in het eerste kwartaal 59 miljoen smartphones verscheept werden en dat het aan het einde van maart 40 commerciële 5G-contracten had weten te verzilveren.

Huawei meldt dat een groot deel van hun inkomsten afkomstig is van hun B2C-tak. De inkomsten daarvan stegen 45 procent en bereikten 52 miljard dollar. De consumententak van Huawei is daarmee nu het meest winstgevende onderdeel van de onderneming. De consumentenpush is geen grote verrassing. De B2B-tak van Huawei heeft namelijk een paar klappen te verwerken gekregen omdat de VS zijn bondgenoten afraadde om samen te werken met Huawei. De Chinese telecomgigant vecht nu duidelijk terug op een ander terrein.