Tesla ridesharing interieur

Een software-update is voldoende om de vloot van autonome wagens te lanceren.

Advertentie

Tijdens Tesla’s Autonomy Day liet CEO Elon Musk weten dat het bedrijf zijn zinnen heeft gezet op de lancering van een autonoom ride-sharing netwerk tegen 2020. Er zou gebruik gemaakt gaan worden van zogenaamde robottaxi’s.

Musk liet tijdens zijn presentatie weten dat hij vol vertrouwen is dat Tesla een netwerk van robottaxi’s kan lanceren in het komende jaar. Hij maakte daar echter wel een kanttekening bij en liet weten dat dit niet overal (in de VS) zal zijn, omdat er per locatie verschillende regelgevingen gevolgd moeten worden.

Tesla wil met andere woorden de concurrentie aangaan met Uber en kan daarvoor simpelweg zijn eigen voertuigen gebruiken, die enkel en alleen moeten voorzien worden van de juiste software-updates. De hardware zou volgens Musk immers al aanwezig zijn in alle nieuwe Tesla’s en volgens de CEO is deze chip de ‘beste in de wereld’. De software zou midden 2020 klaar moeten zijn voor gebruik, al zou het niet de eerste keer zijn dat Tesla een veel te strakke deadline voor zichzelf stelt.

Eens dat in orde is, verwacht Tesla een miljoen robottaxi’s op de baan te hebben. In gebieden waar er niet genoeg Tesla’s aanwezig zijn, wil Tesla zelf een vloot gaan aanbieden. Wanneer het gaat om wagens van consumenten, zal Tesla 25 tot 30 procent van de opbrengst per rit voor zichzelf houden.

Musk en Tesla hebben alvast veel werk voor de boeg.

Advertentie