Nieuws

Gelekt: iOS 13 geeft apps zoals Lightroom directe toegang tot externe media

Er is opnieuw informatie gelekt over de nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem.

De iPad Pro is een krachtige tablet die veel laptops verslaat, maar het toestel is niet op alle vlakken even gebruiksvriendelijk als we zouden willen. Gelukkig lijkt daar, aldus interne bronnen, met iOS 13 wat verandering in te komen. Op het vlak van externe opslag tenminste, want Apple gaat apps directe toegang hiertoe geven, in plaats van bestanden eerst naar het interne geheugen te moeten overzetten.

Als redacteur voor Shoot, heb ik al eens vaak de mogelijkheid om een nieuwe camera uit te proberen. Vaak gebeurt dit op locatie en dan is het al eens makkelijk om meteen met de beelden aan de slag te kunnen. Hiervoor schafte ik me een iPad Pro aan en een dongle voor SD-kaarten. Dat werkt allemaal prima, maar praktisch is het proces niet helemaal. Om mijn bestanden in Lightroom te krijgen, moet ik ze immers eerst overzetten naar het interne geheugen van mijn iPad om ze dan nog eens te importeren in Lightroom. Dit gehele proces zou volgens een rapport van 9to5Mac weldra verleden tijd zijn.

Verder worden er ook nog verbeteringen verwacht voor Siri, de Apple ARkit en de zogenaamde Marzipan apps. Marzipan is een framework dat ontwikkelaars toelaat om hun apps makkelijk beschikbaar te maken op alle Apple-apparaten. Momenteel bevat dit al apps zoals Apple News en Stocks. Verder geraakte ook al bekend dat er een uitgebreide donkere modus zit aan te komen in iOS 13 en verbeteringen voor multitasking.

Meer nieuws wordt verwacht op de Worldwide Developer’s Conference van Apple op 3 juni. Naast iOS 13 wordt ook tvOS 13, MacOS 10.15 en WatchOS 6 verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business