ipad air smart keyboard

Wordt de iPad binnenkort een waardige vervanger voor je laptop?

Wie reeds geprobeerd heeft om een iPad te gebruiken als alternatief voor een laptop, merkt al snel dat het een stuk minder productief werkt dan gehoopt. Het aansluiten van een toetsenbord helpt dan, maar het gebrek aan een computermuis zorgt er nog steeds voor dat je niet in optima forma kan werken. In iOS 13 zou er daar mogelijk verandering in kunnen komen.

Ontwikkelaar en klokkenluider Steve Troughton-Smith heeft laten vallen dat muisondersteuning voor de iPad in ontwikkeling is. De hoofdredacteur van MacStories heeft eerder reeds een soortgelijke melding gemaakt.

Compatibiliteit onduidelijk

Met welke apparaten de functionaliteit precies compatibel is, is nog niet geweten. Het zou kunnen dat het enkel om USB-muizen gaat die worden aangesloten via de USB C-poort van de iPad Pro en iPad Pro 11. Volgens Steve Throughton-Smith is de functionaliteit echter niet beperkt tot USB-apparaten. “Volgens mij gaan ze het niet limiteren tot USB. Het moet op zijn minst het Magic Trackpad ondersteunen”, laat hij weten in een tweet.

Verder is de vraag natuurlijk wanneer we de ondersteuning zullen zien. Naar alle waarschijnlijk wordt die uitgerold in een grote update van iOS, misschien zelfs al in iOS 13 dat op 3 juni wordt aangekondigd.