Nieuws

Nintendo toont geen nieuwe Switch tijdens E3

Wie aan het wachten is tot er een goedkopere Nintendo Switch in de rekken ligt, zal toch nog even geduld moeten hebben.

Er doen al enkele maanden geruchten de ronde dat Nintendo bezig is met de ontwikkeling van een goedkopere versie van de Switch, maar volgens Nintendo CEO Shuntaro Furukawa heeft het bedrijf niets om voor te stellen tijdens de E3-beurs, die van 11 tot 14 juni plaatsvindt.

Tijdens het bekendmaken van de kwartaalresultaten, stelde Nintendo dubbel teleur. De winst van het bedrijf lag immers lager dan verwacht én CEO Shuntaro Furukawa liet aan de pers weten dat Nintendo geen plannen heeft om een nieuwe console voor te stellen op de jaarlijkse Electronic Entertainment Expo. “Er wordt bij Nintendo altijd aan nieuwe hardware gewerkt, maar we zullen deze pas aankondigen als we klaar zijn voor de verkoop,” aldus de CEO. Dit bericht spreekt natuurlijk wel een eerder bericht door Bloomberg tegen, dat een goedkopere versie van de populaire console voorspelde voor juni. Het is natuurlijk wel mogelijk dat dit het oorspronkelijke plan van Nintendo was, maar dat het entertainmentbedrijf vertraging heeft opgelopen.

Sommige rapporten hadden het dan weer over een krachtigere Switch-console die nog dit jaar zou moeten verschijnen, maar dat wordt vanuit andere bronnen dan weer tegengesproken. Nintendo houdt zijn geheimen duidelijk goed beschermd en het is voorlopig afwachten wat de toekomst voorstelt voor de Switch. Dusver werden er al 34,74 miljoen consoles verkocht, meer dan van de populaire Nintendo 64 in zijn tijd. Het is eveneens een verkoopcijfer dat dicht in de buurt komt van de 49,1 miljoen exemplaren die de SNES wist te verkopen tijdens zijn levensduur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business