Surface Book 2 - 2

De Surface-lijn van Microsoft blijft erg rendabel voor Microsoft. Het bedrijf kon 21 procent meer omzet halen uit Surface-producten en ook Azure en Office blijven hun vruchten afwerpen.

Toch heeft Microsoft de grootste groei te danken aan hun aanwezigheid in de cloud-wereld met Azure. De omzet van dat platform steeg maar liefst 73 procent. Gaming bracht ook wat geld in het laatje, de omzet op dat gebied steeg met 5 procent. Dan gaat het vooral om een stijging van Xbox Live-gebruikers. In het derde kwartaal van Microsoft (en het eerste kwartaal van 2019) waren er 63 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, dat is 4 miljoen meer in vergelijking met een jaar geleden.

Office 365 blijft het ook goed doen, zowel op de zakelijke markt als de consumentenmarkt. Maandelijks maken zo’n 180 miljoen zakelijke klanten actief gebruik van Office 365 en ruim 34,2 miljoen consumenten hebben een abonnement op Office 365.

Het resultaat is dat Microsoft kon afklokken op 30,6 miljard dollar aan opbrengsten in het kwartaal. Dat is 14 procent meer in vergelijking met het jaar ervoor.