Nieuws

Teardown Samsung Galaxy Fold van iFixit offline op verzoek van Samsung

IFixit publiceerde op 24 april zijn teardown van de Samsung Galaxy Fold. Naar aanleiding van de publicatie, ontving het van Samsung de vraag om de teardown van de website te verwijderen.

Je zal de Samsung Galaxy Fold voorlopig nog niet kunnen aanraken, zo liet Samsung recent weten. Het was de bedoeling dat de vouwbare telefoon op 26 april gelanceerd zou worden in de Verenigde Staten. Door de opgedoken problemen met de Fold tijdens de reviewperiode voor journalisten, zal er een nieuwe lanceringsdatum vastgesteld worden. Opvallend was dat iFixit, een website waarop je verschillende handleidingen terug kan vinden voor reparaties, zijn handen had gelegd op een Fold en daar een teardown van publiceerde. De leverancier van de telefoon is nu teruggefloten. Op verzoek van Samsung (via de leverancier) heeft iFixit de volledige teardown van zijn website verwijderd.

iFixit-teardown teruggefloten

Slechts een paar dagen terug werd al bekend dat Samsung zijn reviewexemplaren van de Fold terug heeft genomen. Het bedrijf heeft geen precieze redenering gegeven voor het terugnemen van de telefoons. Vermoedelijk probeert het bedrijf verdere problematiek te voorkomen. Ook bestaat er de kans dat de Zuid-Koreaanse fabrikant grote veranderingen aan gaat brengen aan de Fold. Dat zou een reden kunnen zijn om een verzoek in te dienen voor het verwijderen van de teardown. In een bericht laat iFixit weten dat het niet om een juridische kwestie gaat, en dat de teardown is verwijderd uit respect voor de leverancier. In China werd er al eerder een teardown van de Fold offline gehaald.

Beeld: iFixit / hardware van de Samsung Galaxy Fold.

In de teardown, evenals zijn rapport over de kwetsbaarheid van een vouwbare telefoon zoals de Fold, liet iFixit zich kritisch uit over de telefoon. Volgens de website is het verrassend makkelijk voor stofdeeltjes en andersoortig vuil om de telefoon in te komen. IFixit schrijft verderop in zijn teardown dat de plastic schermrand ook verrassend makkelijk los lijkt te komen. Omdat de randen van het paneel onder de plastic schermranden zit, maakt het loskomen van de schermranden het OLED-paneel extra kwetsbaar. Al met al een vrij pijnlijk stuk voor Samsung, waarbij de bouwkwaliteit van de Fold stevig aan de kaak gesteld wordt. Voor nu is het afwachten of dit (snel) opgelost kan worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business