Nieuws

Windows 10 mei update ervaart problemen met USB-sticks en SD-kaarten

Wanneer je op 10 mei de grote update van Windows 10 wil uitvoeren, dan verwijder je vooraf best eerst alle USB-sticks en SD-kaarten uit je computer. 

Microsoft heeft een nieuwe infopagina aangemaakt voor gebruikers die de melding krijgen dat hun computer niet kan worden bijgewerkt. Deze foutmelding wordt getoond wanneer je de mei update wil uitvoeren, maar tegelijkertijd ook externe USB-apparaten of SD-kaarten aan je computer hebt gekoppeld.

De update ervaart namelijk problemen bij het toewijzen van schijfnummers voor USB-opslag en SD-kaarten en daarom wordt de update geblokkeerd op computers die externe opslag hebben aangesloten. Microsoft geeft ook een workaround die behoorlijk voor de hand liggend is. Je moet namelijk simpelweg het USB-apparaat of de SD-kaart uit je computer verwijderen en de update opnieuw proberen uit te voeren.

Volgens ZDnet kunnen de problemen zich enkel voordoen bij gebruikers die de april update draaien (Windows 10, versie 1803) of de oktober update (Windows 10, versie 1809). Wie een oudere versie van Windows gebruikt, zou zonder problemen de update moeten kunnen uitvoeren ongeacht de aanwezigheid van externe opslagmedia. Microsoft werkt aan een oplossing zodat dit probleem zich in volgende updates niet meer voordoet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business