your phone

Deelnemers van de Windows Insider Preview kunnen vanaf heden met de app Your Phone ook Android-meldingen op hun computer zien.

Update

Via het Twitter-account van Windows Insider maakt Microsoft bekend dat Android-notificaties nu werkelijk worden uitgerold voor iedereen. Houd dus vooral goed de Jouw Telefoon-app in de gaten, want eerstdaags ontvangt die een update waarmee je de functionaliteit kan activeren.

Origineel bericht (29 april, 8u54)


Een handige app in Windows 10 die bij veel gebruikers nog niet enorm bekend is, is Your Phone. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je hiermee bepaalde functies van je smartphone gebruiken op je computer. Bij de lancering van de app werd er een interessante functie uit de doeken gedaan, waarmee je je smartphonescherm volledig kon spiegelen op je pc. Die functie is jammer genoeg nog steeds maar voor een klein aantal smartphones beschikbaar. Deze nieuwe functie wordt daarentegen door alle Android-smartphones met Android 7.0 of hoger ondersteund.

Meldingen in Your Phone

De nieuwste versie van Your Phone zorgt ervoor dat je meldingen van je smartphone op je computer kan zien. De meldingen zullen rechts onderaan je scherm verschijnen in de vorm van een melding in het Windows actiecentrum. Als je op die melding klikt, kan je vervolgens dezelfde informatie zien als de melding op je smartphone weergeeft. Je kan echter (nog) geen meldingen aanklikken om een antwoord te geven op berichten of dergelijke. Wel zijn de meldingen volledig gesynchroniseerd: als je een melding verwijdert op je smartphone, wordt hij dus ook verwijderd in Your Phone op je computer en vice-versa.

Tot slot is deze functionaliteit van Your Phone beschikbaar voor Windows Insiders die ervoor kiezen om de 19H1-build te installeren. Op dit moment is deze update nog niet voor iedereen beschikbaar, maar Microsoft deelt mee dat die de komende dagen geleidelijk aan uitgerold zal worden.