Nieuws

Slack toont verlies van 139 miljoen dollar vlak voor beursgang

Het zijn barre tijd voor het zakelijke platform Slack. Net voor zijn beursgang komen de pijnlijke omzetcijfers en verliezen naar buiten.

In februari verscheen het nieuws dat Slack begonnen was aan de administratie voor zijn beursgang. Het zakelijke chatplatform heeft zonet die administratie afgehandeld en daarbij hoort ook het openbaar maken van zijn winstcijfers, en die zien er niet al te goed uit. Het bedrijf zit namelijk met een verlies van 138,9 miljoen dollar op een totale omzet van 400,6 miljoen dollar in het afgelopen jaar.

Naast die verliescijfers is er nog iets bijzonders aan de beursgang van Slack. Het bedrijf heeft er namelijk voor gekozen om via directe notering naar de beurs te trekken. Hierbij komen er geen begeleidende banken aan te pas die de aandelen op voorhand aanbieden. Er worden ook geen nieuwe aandelen uitgegeven. Wel zullen bestaande aandeelhouders vanaf de beursgang hun aandelen kunnen verkopen. Hiermee treedt Slack eveneens in de voetsporen van muziekstreamingbedrijf Spotify dat vorig jaar via directe notering beursgang maakte.

Beterschap op komst?

De verliescijfers van Slack zijn aan de ene kant verontrustend en aan de andere kant positief. In 2017 zag het bedrijf nog een omzet van 220,5 miljoen dollar en een verlies van 140,1 miljoen dollar. In vergelijking met die cijfers zijn die van vorig jaar een mooie vooruitgang.

Slack deelt ook mee dat het platform vandaag de dag door meer dan 600.000 organisaties gebruikt wordt, waarvan er 88.000 betalende gebruikers zijn en 550.000 gratis gebruikers. Tot slot wil het bedrijf voor 100 miljoen dollar aan aandelen vrijmaken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business