Nieuws

De Samsung Sero televisie kan wisselen tussen staande en liggende oriëntatie

Wat valt er nog te innoveren aan televisie? De beeldkwaliteit, het geluid? De oriëntatie! Samsung komt nu met een verticale televisie. 

Samsung kondigt de Sero aan, een 43-inch televisie die zowel in portret- als landschapsmodus kan worden gebruikt. Waarom zou je een verticale televisie willen? De simpele reden is dat je smartphone ook verticaal is. Met de Sero richt Samsung zich namelijk op de generatie die niet van zijn smartphone te krijgen is. Mobiele content wordt steeds vaker verticaal weergegeven (zie ook IGTV) en Samsung wil het zo eenvoudig mogelijk maken om beelden van de smartphone op de televisie te krijgen.

Er valt wat van te zeggen dat de Sero meer een slimme display is dan een reguliere televise. Het wordt meer een pronkstuk in je interieur dan werkelijk een apparaat waar je urenlang content op zal consumeren. Het toestel beschikt bijvoorbeeld over 4.1-channel speakers van 60W en kan dus ook perfect gebruikt worden om muziek te streamen. De Bixby-spraakassistent zit ook ingebakken.

Vooralsnog is de Sero voornamelijk een concept waarmee Samsung de markt wil aftasten. Het toestel verschijnt eind mei in Zuid-Korea voor zo’n 1600 dollar. Of het apparaat ook naar onze regio’s komt, valt nog te bezien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business