Google locatiegeschiedenis wissen

Wie zich zorgen maakt over zijn persoonlijke data op de servers van Google, kan deze nu automatisch laten verwijderen.

Advertentie

Privacy is belangrijk en Google introduceert daarom meer controle over je Google-account. In de komende weken zal het bedrijf gebruikers wereldwijd de optie geven om hun locatiegeschiedenis, web- en appdata na een ingestelde termijn te verwijderen.

Google locatiegeschiedenis appdata verwijderen

Google laat weten dat het mogelijk zal zijn om met deze functie een periode te kiezen waarna je de data wil zien verdwijnen. Zoals het er nu naar uitziet kan je kiezen uit een periode van 3 of 18 maanden of het gewoon zelf te doen. Eens actief blijft de functionaliteit zijn ding doen, dus elke dag zal er opnieuw data verwijderd worden.

Google hint er ook alvast naar dat deze nieuwe mogelijkheid niet beperkt zal blijven tot enkel de locatiegeschiedenis en web- en appgegevens. Ook je zoekgeschiedenis of je YouTube-geschiedenis, geluidsfragmenten die te maken hebben met Google Assistant en zoveel meer zou in de toekomst wellicht verwijderd kunnen worden. Mogelijkheden zijn er genoeg, maar het is afwachten om te zien welke zaken van Google de prioriteit krijgen.


Gerelateerde artikelen

Netflix België: Welke nieuwe series & films verschijnen er in mei 2019?

In mei 2019 verschijnen er heel wat nieuwe reeksen op Netflix en maken oude favorieten hun terugkeer. Dit kan je verwachten op het vlak van films en series.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.