Nieuws

Pokémon Go mobiliseert 17.000 mensen om 145 ton afval op te ruimen voor Earth Day

Voor het tweede jaar op rij heeft Pokémon Go massaal zijn spelers aangezet om afval op te ruimen in het kader van Earth Day.

Spelers van Pokémon Go hebben vorige week waarschijnlijk gemerkt dat er plots heel wat ground-type Pokémon verschenen in het spel. Toevallig vond Earth Day, de dag waarop we stilstaan bij onze impact op de aardbol, vorige week ook plaats. En eigenlijk was dat helemaal niet zo toevallig.

Opruimacties over heel de wereld

Pokémon Go heeft vorig jaar de traditie opgestart om de weken voor Earth Day (ditmaal van 13 tot 28 april) spelers aan te zetten om afval op te ruimen en hen hiervoor te belonen. Bij 2.000 deelnemers begonnen er meer ground-type Pokémon te verschijnen, bij 5.000 deelnemers begonnen er shiny Diglett te verschijnen en vanaf 7.000 begonnen er raids met Groudon te verschijnen. Voor de gemiddelde mens ziet het er niet heel interessant uit, maar voor Pokémon Go-spelers zorgt dit voor de nodige motivatie. En die mijlpalen werden alle drie ruim gehaald.

In totaal namen er namelijk 17.000 mensen uit 41 landen over heel de wereld deel aan opruimacties. Dit was goed voor een gecombineerde opruimtijd van maar liefst 41.000 uur en 140 ton aan opgeruimd afval.

Niantic Inc., het bedrijf achter Pokémon Go, is trots op de community en laat dat ook blijken in zijn blogbericht: “We zijn verbaasd met de resultaten die alle deelnemers hebben bereikt. Een actie zoals deze maakt duidelijk hoeveel impact mensen kunnen hebben wanneer ze samenwerken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business