Twitter retweet GIF video afbeelding

Wie zich nog rijker wil kunnen uitdrukken op Twitter, heeft daar nu de mogelijkheid toe dankzij een nieuwe retweet-functionaliteit.

Twitter laat gebruikers nu ook toe om GIFs, afbeeldingen en zelfs video’s toe te voegen aan retweets en tweets met quotes. De functionaliteit wordt eerst beschikbaar gemaakt op Android, iOS en de mobiele website van Twitter.

GIFs nemen op sociale media steeds vaker de rol van het gesproken woord over en dat heeft ook Twitter begrepen. Tot nu toe was er geen mogelijkheid om GIFs toe te voegen aan een retweet, wat ervoor zorgde dat je deze in een aparte tweet moest gaan stoppen als dat de boodschap was die je wilde overbrengen. Nu maakt Twitter daar dus komaf mee.

Het is weliswaar een vreemde beslissing om de functie momenteel enkele op mobiele apparaten beschikbaar te maken. Gebruikers die zo een tweet nu zien op de desktopwebsite, zien enkel de GIF, afbeelding of video en een link naar de oorspronkelijke tweet. Dat geeft met andere woorden weinig context en zorgt voor extra werk. We kunnen dan ook alleen maar hopen dat Twitter snel de desktopversie onder handen neemt.

 

Gerelateerde artikelen

‘Apple komt in 2019 met drie nieuwe iPhones’

Apple heeft momenteel te kampen met tegenvallende iPhone-verkopen, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om 2019 ook gewoon drie nieuwe iPhones uit te brengen.