Nieuws

Apple neemt gemiddeld elke drie weken een bedrijf over

Waar sommige mensen om de drie weken boodschappen doen, koopt Apple om de drie weken een bedrijf over. De afgelopen zes maanden heeft het een 20-tal bedrijven gekocht.

Apple wordt niet voor niets een technologiereus genoemd. Het Amerikaanse bedrijf hoort bij de rijkste ondernemingen ter wereld en neemt al eens graag een ander bedrijf over. In een interview met CNBC onthulde Tim Cook, CEO van Apple, hoe vaak Apple precies andere bedrijven overneemt. En dat blijkt verrassend veel te gebeuren.

Elke twee à drie weken

Gemiddeld koopt Apple om de twee à drie weken een ander bedrijf aan. De teller voor de afgelopen zes maanden staat op die manier op een 20-tal overgekochte bedrijven. Cook zegt hierbij dat die overnames vaak niet openbaar aangekondigd worden omdat het om kleine bedrijven gaat. Apple gaat hierbij vooral op zoek naar talent en intellectueel eigendom. Het gaat dus niet om overnames van miljoenen of miljarden dollars, al zou dat perfect mogelijk zijn, aangezien Apple in zijn fiscaal rapport van het tweede kwartaal meedeelde dat het maar liefst 225,4 miljard dollar “cash” had. Over het algemeen gebeuren er bij de technologiereus weinig overnames van dat niveau. De recentste “grote” overname is namelijk die van audiobedrijf Beats in 2014 voor een bedrag van drie miljard dollar.

De befaamde quote van Cook waarin deze frequente overnames onthuld werden, ziet er tot slot als volgt uit:

“Als we geld over hebben, kijken we wat we er nog mee kunnen doen. We nemen alles over dat we nodig hebben zolang het past en een strategisch nut heeft. En op die manier nemen we gemiddelde elke twee à drie weken een bedrijf over.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business