Microsoft

Microsoft en Sony hebben donderdag aangekondigd dat ze een strategische partnership hebben gesloten waarbij Sony gebruik zou maken van Microsoft-diensten om games en media te streamen, en waarbij de twee zouden samenwerken voor de ontwikkeling van beeldsensoren.

De deal staat nog steeds in zijn kinderschoenen, en de details moeten nog vastgelegd worden. De eigenaars van de twee grote consumentenfranchises – Xbox en PlayStation slagen dus de handen in elkaar voor een betere streamkwaliteit en nieuwe ontwikkelingstools voor game-ontwikkelaars.

“Microsoft is al gedurende verschillende jaren een belangrijke businesspartner voor ons, hoewel onze bedrijven af en toe wel met elkaar concurreerden op bepaalde gebieden.” Zo sprak de CEO van Sony, Kenichiro Yoshida. “Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking op het gebied van cloudoplossingen sterk al bijdragen tot de verbetering van interactieve content.”

De aandelen van Sony schoten met 11 procent de hoogte in bij het openen van de Aziatische markten. Die van Microsoft stegen dan weer met 2 procent.

Microsoft versterkt met deze nieuwe deal wederom hun positie op de cloudmarkt, die er trouwens voor zorgde dat het bedrijf van Satya Nadella vorige maand een validatie van 1 miljard dollar wist te behalen. “Sony is altijd al een pionier geweest op het gebied van entertainment en technologie, en de samenwerking die we vandaag hebben aangekondigd, sluit ook naadloos aan op die innovatiegeschiedenis”, aldus Microsoft-CEO Satya Nadella.