Google blijft huidige ‘Works with Nest’-verbindingen ondersteunen

Google I/O is normaliter een positief gedeelte van het jaar met veel mooie en nieuwe functies. Voor eigenaren van apparaten die via de Works with Nest-api werken, was dat helaas niet het geval.

Tijdens Google I/O kwamen eigenaren van producten die samenwerken met Nest-apparatuur voor een verrassing te staan. Google gaf namelijk aan alle verbindingen van externe partijen met Nest-producten te ontkoppelen. Het bedrijf voert deze maatregelen uit om de privacy van zijn gebruikers te kunnen beschermen, met verbindingen richting externe partijen kan het immers de stroom van gegevens moeilijk controleren – voornamelijk als ze op de server van de andere partij staan. Na veel kritiek heeft Google inmiddels verduidelijking verschaft over de werking van de api’s; huidige gebruikers van de Works with Nest-api hoeven zich na 31 augustus geen zorgen te maken.

Ondersteuning Works with Nest-api

Gebruikers waren aanvankelijk geschrokken van de aankondiging van Google. Het bedrijf zou immers alle verbindingen met platformen zoals IFTTT volledig afsluiten. In de update die het bedrijf inbrengt, wordt deze strategie genuanceerd: in plaats van dat alle apparaten per 31 augustus van de Works with Next-api moeten verdwijnen, geldt enkel dat er geen nieuwe verbindingen mogelijk zijn. Is je Nest-account dus al gekoppeld met een dienst zoals IFTTT, dan hoef je je geen zorgen te maken. Wel zijn er volgens Google andere consequenties voor het gebruikmaken van de api, enerzijds zal je nieuwe functies missen. Anderzijds zou het denken aan aanpassingen voor bestaande verbindingen.

Mocht het bedrijf wijzigingen gaan doorvoeren, zo laat het weten, dan worden gebruikers daar eerst over geïnformeerd. Toch ziet het zijn gebruikers liever vroeg dan laat wisselen naar het Works with Google Assistant-platform. De zoekgigant zou momenteel samenwerken met partijen om functies van Nest direct te implementeren via de Google Assistant; 30.000 apparaten van 3.500 bedrijven werken al met het vernieuwde WWGA-platform, dit aantal moet nog verder groeien. “Zodra je Works with Nest-functie op het Works with Google Assistant-platform beschikbaar is, wissel je met minimale onderbreking van een Nest naar een Google-account”, aldus het Amerikaanse bedrijf.

Works with Google Assistant

In de uitleg geeft Google, naast de privacyoverwegingen, aan dat het bezig is om één smarthome-platform te creëren. Externe partijen kunnen hier vervolgens op inhaken, aldus Google. Een van de belangrijkste samenwerkingen is met Amazon, om de bediening van het Nest-platform vloeiend via Amazons digitale assistent, Alexa, te laten verlopen. Andere ecosystemen moeten uiteindelijk ook via het WWGA-platform functioneren, al kan het even duren voordat alle functies zijn overgezet. In de huidige vorm zal het voor Google moeilijk zijn om te ‘concurreren’ met IFTTT, dat al jaren gebruikt wordt om verbindingen tussen smarthome-platformen mogelijk te maken, waaronder Google Nest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business