LG

Gedurende de laatste jaren zet LG sterk in op de integratie van AI-toepassingen. Vooral de ThinQ-lijn van LG maakt furore binnen de AI-industrie.


Nu begint LG ook op maat gemaakte hardware te ontwikkelen om zo on-device AI mogelijk te maken in robotstofzuigers, wasmachines, koelkasten en zelfs airconditioners.

Google en Apple gebruiken allebei op maat gemaakte AI-hardware (de Pixel Visual Core en A12 Bionic Neural Engine in hun telefoons. Tesla heeft ook zijn eigen processor voor zelfrijdende wagens uit de doeken gedaan en Amazon werkt naar verluidt aan een chip om Alexa ook offline toegankelijk te maken.

Ook de LG Neural Engine is bedoeld om beelden en audioberichten te verwerken, zelfs wanneer die niet verbonden is aan de cloud. Dat betekent dat een toestel met zo’n ingebouwde chip zijn omgeving zou kunnen herkennen en zo naargelang de opgenomen informatie ook de instellingen kan aanpassen. Zo’n chip zou daarnaast een plaats kunnen ontdekken waar die nog nooit eerder geweest is, en commando’s in natuurlijke taal begrijpen – en dat alles offline.


De Koreaanse technologiegigant zet sterk in op AI, en opende recent nog een AI-onderzoekslab in Toronto. Het is dus zeker niet de laatste keer dat LG zijn AI-horizont verbreedt.