Nieuws

Lenovo en Qualcomm lanceren Project Limitless: de altijd verbonden 5G-laptop

Deze 5G-laptop, die voorlopig bekend staat als Project Limitless, van Lenovo en Qualcomm zou volgend jaar al klaar moeten zijn voor de verkoop.

5G-smartphones zijn nog niet klaar voor de verkoop – 5G zelf is dan ook nog niet klaar om uitgerold te worden – en intussen is er al sprake van de eerste 5G-laptop. Laptopfabrikant Lenovo en chipfabrikant Qualcomm zijn de voorbije jaren druk in de weer geweest om dit prototype te kunnen tonen en dat doen ze onder de noemer Project Limitless.

Project Limitless: altijd verbonden

Veel details zijn er momenteel nog niet geweten, dus hoe grenzeloos de laptop zal zijn, is de hamvraag van het moment. Wel weten we dat hij uitgerust zal zijn met de nieuwste Snapdragon 8cx SoC die in december werd aangekondigd. Bij de lancering werden er “extreme” prestaties beloofd om het hoofd te bieden aan de teleurstellende prestaties van pc’s met een Snapdragon-chipset. De Snapdragon 8cx zou daarentegen prestaties moeten afleveren die gelijklopen met de i5-processoren van Intel.

Voor 5G-ondersteuning is er gekozen voor de X55-modem. Lenovo wil hiermee het nieuwe verbonden tijdperk inluiden en heeft het over toepassingen zoals snellere bestandsoverdracht, videostreaming in 4K en 8K, AR, VR en snellere verversingssnelheden bij games. Dit alles maakt van Project Limitless een productiviteitsmonster dat eveneens geschikt is voor entertainmentdoeleinden.

Veel meer informatie is er echter niet beschikbaar. Over de prijs en verdere specificaties weten we momenteel dus niets. Qua lanceringsdatum weten we tot slot niet meer dan “begin 2020”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business