Nieuws

Nieuwe iPhone 11 ondersteunt mogelijk Dual Bluetooth Audio

Er zijn geruchten dat de volgende generatie van de iPhone zal beschikken over Dual Bluetooth Audio. De functionaliteit kan zelfs naar oudere modellen komen.

Draadloze bluetooth-hoofdtelefoons verschijnen alsmaar meer en die trend lijkt niet meteen weg te gaan. Deze hoofdtelefoons hebben bepaalde voor- en nadelen ten opzichte van varianten met kabel. Een van die voordelen is de mogelijkheid om met je smartphone audio te versturen naar twee bluetooth-apparaten tegelijk, de zogenaamde Dual Bluetooth Audio. Die functionaliteit zien we misschien terugkomen bij de volgende generatie van de iPhone.

Dual Bluetooth Audio op iPhones

Dual Bluetooth Audio werkt in feite heel makkelijk. Momenteel is de functionaliteit al beschikbaar op enkele smartphones van Samsung, maar veel verder dan dat gaat het niet. Toch kan de functie erg handig zijn als je bijvoorbeeld met een vriend(in) op de trein wil kijken naar een video op je smartphone en elk je eigen setje oortjes wil gebruiken.

Voor Dual Bluetooth Audio is er niet noodzakelijk een hardware-upgrade nodig. De functionaliteit werkt op toestellen met Bluetooth 5.0, en die versie van bluetooth is al aanwezig in de iPhone X-modellen (en zelfs de iPhone 8). Als Apple dus besluit om dit in te bouwen in de nieuwe iPhones, dan kan die functionaliteit ook naar de huidige iPhones met Bluetooth 5.0 komen via een simpele software-update.

Tot slot moeten we er rekening mee houden dat het hier slechts gaat om een gerucht. De bron van het gerucht is een Japanse blog die verwijst naar een supply chain, dus veel zekerheid is er niet. Maar de keuze voor Dual Bluetooth Audio is aan de andere kant wel logisch, gezien die functionaliteit wel aanwezig is bij Samsung en Apple tegenwoordig sterk inzet op zijn AirPods.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business