HP stelt Envy-laptops voor die gedeeltelijk bestaan uit hout

HP slaat Computex 2019 niet over en brengt ons dan ook vernieuwde Envy-laptops. Geen leren behuizing, het is juist hout op de polssteun wat met deze vernieuwde laptops zo speciaal is.

HP slaat een technologiebeurs zoals Computex 2019 in Taiwan niet over. Het bedrijf heeft dan ook een behoorlijk aantal nieuwe producten voorzien van een update. Een van de updates komt in de vorm van een palmsteun die is voorzien van hout. Plastic, glas en aluminium zijn de meest voorkomende materialen op een laptop. Toch ziet HP de markt anders voor zich; alle fabrikanten zetten in op deze materialen. Door het gebruik van natuurlijke materialen weet het zich te onderscheiden van de standaard ‘vernieuwde’ laptops die simpelweg een kleine verandering aan het design meekrijgen. HP zal de houten afwerking momenteel ‘exclusief’ behouden tot de Envy-serie.

HP Envy Wood-lineup

Op Computex 2019 liet HP weten dat de Envy 13 en 17, evenals de Envy X360 13 en X360 15 voorzien worden van de houten afwerking. Deze nieuwe afwerking zal beschikbaar zijn in “Nightfall Black met Natural Walnut”, “Ceramic White met White Birch” en “Natural Silver met Pale Birch”. HP heeft aangegeven dat de structuur van de houten afwerking per laptop zal verschillen, zoals het geval is bij de meeste authentieke houten afwerkingen. Zoals op de beelden te zien is, zal de afwerking enkel aanwezig zijn bij de polssteun. De rest van de Envy-laptop wordt, afhankelijk van de materiaalkeuze, voorzien van een bijpassende kleur zoals Nightfall Black en Ceramic White.

Het is overigens niet de eerste keer dat HP aan de slag gaat met natuurlijke materialen. Eerder liet het namelijk al een laptop zien met een leren behuizing. Tijdens de technologiebeurs heeft HP nog een laptop laten zien met deze afwerking, de zakelijk gerichte concurrent van de Surface-line-up, de Elite X2 G4. Naast de leren afwerking krijgt de laptop ook HP’s privacy-scherm mee, zodat je te allen tijde je laptop kan gebruiken zonder dat anderen mee kunnen staren. Of leer het nieuwe aluminium is, dat kan je je nog maar afvragen. Het gebruik van leer voor in laptops is sowieso al een gevoelige kwestie, gezien het gaat om een natuurlijk product waar uiteindelijk dieren voor geslacht worden.

Tweede generatie VR Backpack

Naast alle laptops liet HP ook nog een product zien voor de VR-enthousiastelingen, een vernieuwde VR-rugzak. Gelukkig heeft HP het op het vlak van de naamgeving simpel gehouden: HP VR Backpack G2. In deze tweede generatie vinden we een 8e-generatie Intel Core-processor terug met Nvidia’s Geforce RTX 2080 voor de grafische rekenkracht – dat zou tot 30 procent betere prestaties op moeten leveren. De grafische kaart zou volgens de Amerikaanse fabrikant 25 procent sneller moeten zijn in vergelijking met zijn voorganger. Net zoals de eerste generatie van de VR-backpack, kan je deze in een dock plaatsen om hem te gebruiken als een compacte en krachtige desktopcomputer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business